06-11267591 (ook whatsapp) woef@stamboomenbastaard.nl

Farm Food Rawhide – Dental Impressed

2,105,75

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: ,

Beschrijving

Farm Food Rawhide – Dental Impressed

Honden hebben van nature een grote behoefte om ergens op te kauwen. Dit doen ze omdat zij alleen op deze manier hun tanden en kiezen op een natuurlijke wijze schoon kunnen houden.

Waarom de hond er gek op zal zijn

 • Honden houden er van om op dingen te kauwen, omdat dat de enige manier is om op natuurlijke wijze hun tanden en kiezen schoon te houden.
 • De Rawhide kauwkluiven zijn stevig, hard en volledig verteerbaar.
 • Door het intensief kauwen van de hond, draagt Farm Food Rawhide bij het voorkomen en bestrijden van overgewicht.
 • Tijdens het kauwen wordt endorfine aangemaakt, dit zorgt voor een gevoel van rust, waardoor de hond zich ontspant.
 • Farm Food Rawhide bevat geen lichaamsvreemde stoffen

Farm Food Dental Impressed

Honden hebben van nature een grote behoefte om ergens op te kauwen. Dit doen ze omdat zij alleen op deze manier hun tanden en kiezen op een natuurlijke wijze schoon kunnen houden. Farm Food Rawhide kauwkluiven zijn stevig, hard en volledig verteerbaar. Door de inwerking van speeksel komt tijdens het kauwen natuurlijke collageeneiwit vrij, een lichaamseigen eiwitverbinding. Dit collageen heeft de eigenschap om tandplak op te lossen. Omdat het taaie materiaal zo zacht is dat er kleine stukjes kunnen worden afgebeten vindt er, door de schurende werking tijdens het kauwen, een grondige en zichtbare reiniging van het hondengebit plaats. Omdat uw hond intensief moet kauwen helpt Farm Food Rawhide bij het voorkomen en bestrijden van overgewicht. Ook wordt er tijdens het kauwen, in de hersenen, endorfine aangemaakt, deze endorfine geeft een gevoel van rust, waardoor uw hond zich ontspant.

Farm Food Rawhide kauwkluiven

100% Puur gedroogd onderhuids bindweefsel van runderen, zonder toevoegingen.

Verkrijgbaar in:

S – M – L – XL

Wat is Farm Food Rawhide?

Farm Food Rawhide is gedroogd onderhuids bindweefsel (de tweede, stevige en taaie, laag) van de huid van runderen. Onze witte kauwkluiven komen uit Europa en zijn gemaakt van de huiden van vrije‑ uitloop runderen die daar voor de vleesproductie worden gehouden.
Het productiebedrijf is een onderdeel van een grote slachterij, de huiden worden daarom direct na het slachten machinaal gespleten. De buitenste, onverteerbare, lederhuid wordt daarbij verwijderd voor de leerproductie. De binnenste lagen, verteerbare, onderhuids-bindweefsel worden gewassen en op de gewenste maat in stukken gesneden. Na handmatig in de verschillende vormen te zijn gevouwen, worden de witte kauwkluiven enkele dagen in een oven gedroogd. Een zeer belangrijk aspect van onze producten is dat er, door deze snelle verwerking, tijdens de gehele productie geen schadelijke stoffen worden gebruikt. Daardoor kunnen wij een schoon, zuiver en veilig product garanderen.

Farm Food Rawhide en uw hond

Het is algemeen bekend dat in de mond achtergebleven voedselresten niet alleen een slechte adem, maar tevens tandplak tot gevolg hebben. Deze tandplak is op zijn beurt weer verantwoordelijk voor het zo gevreesde tandsteen en kan op den duur ernstige vormen aannemen waardoor ook het tandvlees wordt aangetast; met als gevolg ontstekingen en het verlies van tanden en/of kiezen.
Farm Food Rawhide kauwkluiven zijn stevig, hard en volledig verteerbaar. Door de inwerking van speeksel komt tijdens het kauwen natuurlijke collageeneiwit vrij, een lichaamseigen eiwitverbinding. Dit collageen heeft de eigenschap om tandplak op te lossen.

Voordat het taaie materiaal zo zacht is dat er kleine stukjes kunnen worden afgebeten vindt er, door de schurende werking tijdens het kauwen, een grondige en zichtbare reiniging van het hondengebit plaats.
Omdat uw hond intensief moet kauwen helpt Farm Food Rawhide bij het voorkomen en bestrijden van overgewicht. Ook wordt er tijdens het kauwen, in de hersenen, endorfine aangemaakt, deze endorfines geven een gevoel van rust waardoor uw hond zich ontspant.

Daarom Farm Food Rawhide

Een hond die van jongs af aan regelmatig witte Farm Food Rawhide kauwbotten “voor de kiezen” krijgt zal een tevreden metgezel zijn, met een frisse adem uit een gezonde mond. (Als bij een oudere hond zich al tandsteen heeft ontwikkeld, zal dit eerst moeten worden verwijderd, voordat hetzelfde effect verwacht mag worden).

Farm Food Rawhide wordt uitsluitend gemaakt van frisse, goedgekeurde runderhuiden. Het productiebedrijf is een onderdeel van een grote slachterij. De huiden worden direct verwerkt, dit in tegenstelling tot vele anonieme kauwproducten.

 • Farm Food Rawhide is volledig verteerbaar

Tijdens het kauwen komt collageen vrij dat tandplak oplost. Daardoor kan de vorming van tandsteen worden voorkomen!

 • Farm Food Rawhide wordt absoluut schoon en veilig geproduceerd

De huiden zijn meerdere malen gewassen met waterstofperoxide (H²O²) om eventueel aanwezige bacteriën te doden. De huiden worden daardoor veilig gereinigd om een zuiver product te verkrijgen dat niet stinkt en/of kleverig wordt tijdens het kauwen. De waterstofperoxide wordt tijdens het wassen volledig gesplitst in een deel water (H²O)en een deel zuurstof (O²) waardoor er geen residu overblijft in het eindproduct.

 • Farm Food Rawhide bevat geen lichaamsvreemde stoffen

Voor, tijdens en ná de productie van Farm Food Rawhide worden geen chemische stoffen gebruikt zoals chroom, bromium of arsenicum. Ook zien wij volledig af van het gebruik van kleurstoffen om een, qua kleur, egaler ogend product te verkrijgen. Hoewel (door de EU goedgekeurde) kleurstoffen niet schadelijk geacht worden, lijkt het ons zinvol om dergelijke onnodige stoffen niet te gebruiken. (Vanwege de bewezen invloed die deze stoffen kunnen hebben op het gedrag van sommige kinderen.)

 • Farm Food Rawhide wordt onder HACCP richtlijnen vervaardigd.

Farm Food Rawhide kauwbotten zijn niet allergeen. De bovengenoemde punten zorgen er samen voor dat bij het gebruik van Farm Food Rawhide geen allergische reacties te verwachten zijn. Dit in tegenstelling tot veel andere, anonieme kauwartikelen.

Het wordt steeds meer bekend dat veel “voedselallergieën” worden veroorzaakt door onzuivere, anonieme kauwproducten. Farm Food Rawhide kan in de meeste gevallen zonder problemen worden gegeven aan honden die lijden aan een mogelijke voedselallergie (tenzij het een bewezen allergie voor rundvlees betreft).

 • Farm Food Rawhide is in zijn soort een zwaar kwaliteitsproduct

De huiden worden niet opgerekt en opgeblazen om, voor het menselijk oog, een groter product te krijgen. Door de dikte van de gebruikte huiden doen de honden er langer mee. De dikte van de gebruikte huiden is tevens verantwoordelijk voor het feit dat Farm Food Rawhide, bij gelijke lengtes en omvang, veel zwaarder is dan menig ander runderhuid product.

 • Farm Food Rawhide is een handgemaakt natuurproduct

Daardoor kan het voorkomen dat de botten onderling een zeer kleine afwijkende vorm hebben, omdat elke onderhuid verschillend droogt kunnen de botten onderling een lichtere of donkere kleur hebben.Daarom is Farm Food Rawhide smaakvol, nuttig, gezond en een plezier voor uw hond.

Extra informatie

Formaat

S, M, L, XL

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Farm Food Rawhide – Dental Impressed” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *