06-11267591 (ook whatsapp) woef@stamboomenbastaard.nl

Snuffeltuin

NIEUW! DE SNUFFELTUIN VAN STAMBOOM & BASTAARD (Odiliapeel, nabij Uden)

Aangesloten bij het Internationale Snuffeltuinen Initiatief

WAT:

Als honden hun neus kunnen gebruiken, wordt hun ‘stressemmertje’ geleegd. Het is hun belangrijkste zintuig, maar in het dagelijks leven gebruiken ze dat eigenlijk te weinig. Het Snuffeltuinen initiatief helpt honden hun neus te kunnen gebruiken en alle honden zijn welkom. Niets moet, geen druk of dwang. Gewoon lekker los-lopend de hondenneus zijn werk laten doen. Een Snuffeltuin is ingericht om je hond te helpen ontspannen, stress te reduceren en zelfvertrouwen op te bouwen.  Je reserveert de volledig omheinde snuffeltuin voor enkel jou en jouw hond, er zijn geen andere honden of mensen bij. Kortom: een veilige plek voor iedere hond, om de zintuigen te stimuleren en om in vrijheid hond te zijn. 

Scroll helemaal naar beneden om een tijdslot te reserveren.

WAAROM:

De neus is het meest ontwikkelde en voornaamste zintuig van een hond. Honden hebben snuffelen en ontdekken in eigen tempo nodig om de wereld om zich heen te kunnen begrijpen. Het maakt ook een belangrijk deel uit van hoe honden met elkaar communiceren. Onderaan deze pagina een paar interessante video’s over de wereld van de hondenneus. 

Honden zijn gevoelige en intelligente wezens. Door honden aan te moedigen hun neus te gebruiken, zorg je ervoor dat het meest belangrijke deel van hun communicatie voldoende aan bod komt, met het voorkomen of oplossen van frustraties en ongewenst gedrag als gevolg.  Honden móeten echt hun neus kunnen gebruiken om in balans te blijven en om zich hond te kunnen voelen. Deze wetenschap wordt door alle kynologen en gedragstherapeuten ondersteund en bevestigd. 

VOOR WIE:

– Angstige/gespannen honden

-Honden met uitvalgedrag

– Prikkelgevoelige honden

– Drukke/hyperactieve honden

– Minder sociale honden

– Adoptiehonden

– Jachthonden

– Honden die in de bebouwde kom wonen en zelden tot nooit de mogelijkheid hebben om los te lopen

– Honden met de welbekende bananen in de oren

– Pups en jonge honden

– Senioren

– Alle andere honden

– Minder mobiele eigenaren

Het is een traktatie voor werkelijk álle honden met een neus. Ze kunnen en mogen snuffelen en rondgaan in hun eigen tempo, zonder druk of aanwezigheid van andere honden en/of de hectische drukke moderne wereld waarin we leven. Een echte uitlaatklep. 

Voor veel begeleiders werkt de tuin ook ontspannend. Jouw hond kan namelijk op een veilige manier los van de lijn zijn gang gaan. Je hoeft je niet druk te maken over andere honden of mensen, je hebt de gehele tuin voor jezelf. Er staat vers water voor jullie beiden klaar (geen nood, niet uit dezelfde bak :)). 

Scroll nog iets verder naar beneden om een tijdslot te reserveren.

VOORDELEN:

– Door samen een Snuffeltuin te bezoeken werk je aan jullie onderlinge band, de relatie met je hond verbetert. Je hond zal je dankbaar zijn!

– Een hond in een snuffeltuin kan heel anders reageren dan thuis. Door te observeren ga je nieuwe kanten van jouw hond ontdekken en dat is erg leuk om te zien.

– Je hond wordt slimmer als hij zijn neus mag gebruiken; de hersenen zullen gedurende haar/zijn leven verder ontwikkeld worden door elke ervaring.

– Ruiken reduceert het stressniveau van een hond doordat hij doet waar hij goed in is en niet omdat iets moet. Fijne geluksstofjes in de hondenhersenen als gevolg.

– Door een Snuffeltuin te bezoeken, help je je hond te kunnen ontspannen en de hond kan daarna lekker slapen. Het kost een hond veel energie om al dat gesnuffel met zijn neus te kunnen verwerken.

– De hond wordt hierdoor ook voorzien in zijn mentale stimulaties, zijn basis behoeftes, en wordt hierdoor ook rustiger.

– Het bezoek aan een Snuffeltuin is geestelijk vermoeiender dan een gewoon rondje lopen en maakt de hond gelukkig en tevreden.

RESERVEREN:

De Snuffeltuin is alleen te bezoeken op afspraak. Wij vragen een bijdrage ten behoeve van verbetering van De Snuffeltuin en voor onderhoud aan het terrein. Boven een bepaald bedrag zal er ook gedoneerd worden aan Hulphond Nederland. De hoogte van jouw bijdrage mag je zelf bepalen en contant achterlaten in de daarvoor bestemde brievenbus in De Snuffeltuin. Er is ook een QR-code aanwezig waarmee je ter plekke digitaal kunt betalen.  

In principe zijn de slots voor 1 hond en 1 begeleider. Een tweede hond uit hetzelfde gezin mag meekomen indien zij rustig als individuen kunnen rondsnuffelen. Ik zal er zelf tijdens jullie eerste bezoek ook bij zijn, daarna afhankelijk van de situatie. 

Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden (let op dat je een datum & tijd kiest EN alle velden met een * invult). De reservering is pas compleet nadat we je een bevestiging hebben gestuurd. Indien je toch niet komt graag z.s.m. doorgeven zodat we het tijdslot voor iemand anders open kunnen zetten. Heb je een verzoek voor een andere dag/tijdstip? Stuur een appje naar 06-11267591.

De routebeschrijving naar de exacte locatie & parkeren volgen in de bevestiging. Het terrein is tevens rolstoel-toegankelijk, parkeren direct aan de poort. In geval van nood is er een toilet aanwezig.

We zien jullie graag!

Mijn snuffeltuin is aangesloten bij het Snuffeltuin Initiatief, Snuffeltuinen in Nederland en België

Verzenden

NOG EEN PAAR REGELS & VOORWAARDEN

– Ik verwacht een rustige en respectvolle omgang met de hond en het terrein (en mij ;).

– S&B is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor ongevallen. Je houd je eigen hond in de gaten zoals je bij een bezoek aan het bos of andere openbare gelegenheid zou doen. Controleer zelf de omheining voordat je je hond los laat, of deze hoog/geschikt genoeg is voor jouw hond (1.50-1.80 meter hoog). Het hekwerk is tot aan de grond, maar niet ingegraven. Mocht je een heuse Houdini/escape artist hebben gebruik dan mijn 10 meter lange sleeplijn zodat je hond wel redelijke vrijheid ervaart maar niet over het hek kan spingen. 

– Bij aankomst je hond aangelijnd houden tot de poort achter jullie gesloten is. Houd ruim afstand indien een andere hond het terrein nog moet verlaten. Er hangt een bordje aan de poort ‘vrij/bezet’. 

– Honden dienen volledig gevaccineerd te zijn, en behandeld zijn tegen vlooien/teken/wormen. 

– Loopse teven zijn niet welkom. Kom graag een andere keer langs.

– Kinderen mogen niet lopen/rennen, roepen, spelen in de snuffeltuin.

– Ga na een bezoek aan de Snuffeltuin direct naar huis. Je hond moet nu prikkels gaan verwerken en rusten. Plan geen verdere activiteiten op die dag.  

– Ik behoud me het recht voor om een snuffelsessie af te breken als deze het doel voorbij schiet.